Rustpunten

Fietsend of wandelend door het Deventer Buitengebied langs de vele mooie routes ontstaat vaak de behoefte aan een korte stop. In sommige dorpen vind je dan gelukkig vaak een gezellig café, maar daartussen missen de toeristen plekken waar ze even kunnen uitblazen. En dat past natuurlijk helemaal niet bij de Sallandse gastvrijheid!
Geïnspireerd door de eigen initiatieven van bewoners ontwikkelde de Themagroep Recreatie en Toerisme van het Dorpenplatform het project 'Rustpunten'. Dit plan is met financiële steun van het Dorpenplatform en sponsors (o.a. de Rabobank en Sligro) door de Stichting Recreatie Deventer Buiten verder uitgewerkt en op 1 mei 2005 zijn de rustpunten in gebruik genomen.
Op 27 plekken aan wandel- en/of fietsroutes in het Deventer Buitengebied, Olst, Wesepe, Heeten en Holten bieden bewoners onder het motto 'Salland Natuurlijk Gastvrij' een 'Rustpunt' aan. Bezoekers kunnen daar - indien op dat moment geopend - met een kopje koffie of thee even pauzeren. Op enkele Rustpunten worden ook eigen agrarische producten te koop aangeboden en bij andere is de boerderij, beeldentuin of museum te bekijken. In informatiemappen kan men uitzoeken welke horecagelegenheid een mogelijke volgende stop kan zijn. Voor de meest actuele informatie over de Rustpunten: www.rustpunt.nu.
Beweeg in onderstaande kaart met uw muis over een rustpunt en u ziet een afbeelding en het adres van het betreffende punt rechts naast de kaart. Druk F11 voor een groter beeld. In de loop der tijd zullen meer foto's van de rustpunten worden toegevoegd.