Ondernemers Vereniging Diepenveen

Hier vindt u informatie over de activiteiten van de Ondernemers Vereniging Diepenveen (voorheen Diepenveense Winkeliers Vereniging).

Website: www.ovdiepenveen.nl

Inschrijving Oranjebraderie Koninginnedag: www.braderiediepenveen.nl

Kerstmarkt Diepenveen groot succes

16 december 2007

Zaterdagavond bezochten honderden Diepenveners de eerste kerstmarkt in Diepenveen in en rond de historische dorpskerk.
De kerstmarktcommissie bestaande uit leden van de Protestantse Kerk, de Ondernemersvereniging Diepenveen, zangvereniging Soli Deo Gloria en buurtvereniging de Vossebelt had het nodige gedaan om er een sfeervol gebeuren van te maken. De hele dag waren er mensen in touw om het geheel op te bouwen en aan te kleden. De vrijwillige brandweer zorgde voor een winters aandoende deken van schuim rond het terrein.
De levende kerststal op de hoek van de kerk was een trekker voor de kinderen en hun ouders. Hier konden ze de Bijbelse figuren zoals Maria, Josef en de herders zien. Ook de dieren in de stal en het weitje ervoor kregen de nodige aandacht.
Fred Schutte in de hoedanigheid van kerstman luidde steevast de bel en attendeerde de mensen op het programma binnen in de kerk. Hier traden Soli Deo Gloria en het Diepenveens Herenkoor op voor een bijna volle kerk. Laura Voortman en Lulu Temmink lazen als winnaars van de voorleesronden op de beide basisscholen een alternatief kerstverhaal voor. Zij droegen het verhaal ‘Rood met gouden sterretjes’ uit het boek ‘Een boom vol kaarsjes’ van Lily van der Velde voor. Tussen de bedrijven door speelden Henk Luijmens op orgel of piano en Mariëtte Pols op dwarsfluit een aantal werken.
Buiten stonden er in totaal 16 verenigingen en ondernemers uit Diepenveen met hun waren klaar voor de vele bezoekers, zodat het gezellig schuifelen was langs de tafels in de tenten. Natuurlijk ontbraken de warme glühwein, balkenbrij, koffie met een kniepertje, snert en chocola niet. Ook waren er allerlei kerstsnuisterijen te koop. Bij de Imkervereniging kon een kaarsje uit bijenwas gerold worden.
Wie het koud had ging zich gewoon even warmen bij een van de vuurkorven.
Rond 20.00 uur liep het gebeuren ten einde en in korte tijd werd het kerkplein weer ‘ontruimd’. Iedereen was zeer te spreken over deze sfeervolle avond, zodat dit gebeuren volgend jaar bijna zeker weer zal worden georganiseerd.

Klik hier voor een diaserie van de Kerstmarkt voor kabel/ADSL en hier voor internettoegang via een telefoonlijn. Klik op de blauwe pijltjes rechtsonder om door de foto's te bladeren.

Naar begin

Zwarte Pieten in dorp

2 december 2007

Gisteren liepen er een aantal zwarte Pieten van de Ondernemersvereniging Diepenveen in het dorp kwistig pepernoten en ander suikergoed uitdelend.
Ook gaven ze kortingsbonnen weg aan passerende personen, waarmee leuke kortingen bij de ondernemers te verkrijgen waren.

Bij de drogist Diepenveen konden de kinderen van de basisscholen hun ingevulde formulieren van de etalagewedstrijd inleveren in ruil voor iets lekkers en een presentje. Vele kinderen maakten hiervan gebruik. Onder alle goede inzenders verdeelde de Pieten vier cadeaus.

Aan het eind van de dag brachten de Pieten deze cadeaus hoogst persoonlijk naar de winnaartjes toe:
Groep 1-2: Merel Weideman, R. Swaeffkenstr. 10, 4 jaar
Groep 3-4: Suzan Reluge, B. Dapperstraat 12, 6 jaar
Groep 5-6: Barbera Esders, Schapenzandweg 10, 10 jaar
Groep 7-8: Alex Brouwer, Molenweg 2 A, 12 jaar

Klik hier voor een diaserie van de Zwarte Pieten voor kabel/ADSL en hier voor internettoegang via een telefoonlijn. Klik op de blauwe pijltjes rechtsonder om door de foto's te bladeren.

Naar begin

Oktober Woonmaand bij Ondernemers Vereniging Diepenveen

Voel u thuis in en om uw huis bij de Ondernemers Vereniging Diepenveen
2 oktober 2007

Op 8 februari 2006 heeft de Diepenveense Winkeliersvereniging "Eens gekocht, altijd verk(n)ocht", besloten dat alle ondernemers uit Diepenveen moeten worden betrokken bij de ondernemersactiviteiten.
De naam veranderde daardoor in: Ondernemers Vereniging Diepenveen (OVD).
Na een succesvolle ledenwerving is het tijd om u, als inwoner of goede buur van Diepenveen kennis te laten maken met alle leden (tot nu toe) van de OVD. De bij de OVD aangesloten bedrijven presenteren zich in een huis-aan-huis verspreid boekje voor de ‘Oktober Woonmaand’.

Diverse bedrijven hebben in deze maand aantrekkelijke aanbiedingen en acties waarvan sommige de hele maand oktober geldig zijn!
Op zaterdag 13 oktober kunt u kennis maken met de verschillende ondernemers tijdens de grote woonmarkt. Diverse ondernemers presenteren hun bedrijf in een van de kramen op deze markt. U zult bedrijven zien, die u voorheen niet kende. Bedrijven waarvoor u regelmatig buiten Diepenveen aan het zoeken bent geweest. Gewoon omdat u niet weet, dat er in Diepenveen een dergelijk bedrijf is.
De woonmarkt op 13 oktober wordt opgesteld tussen het Hof van Salland en Drogisterij Diepenveen. Zoals u van ons gewend bent willen we dit alles in een gezellige sfeer laten verlopen. Als de weergoden ons gunstig gezind zijn dan moet dit zeer zeker lukken.

Metamorfose
Als klap op de vuurpijl maakt u kans op een METAMORFOSE van uw woonkamer. Dit alleen als u dit werkelijk wilt.

Voor de kinderen
Evenals voorgaande jaren is er ook dit jaar aan de kinderen van de basis-scholen gedacht middels het overbekende spelletjescircuit.
Bij diverse ondernemers staan er spelletjes opgesteld waar de kinderen aan mee kunnen doen en als ze het hele circuit hebben doorlopen en het formulier inleveren krijgen ze een leuk of lekker cadeautje. Onder de deelnemertjes worden bovendien leuke prijzen verloot! Deze prijzen worden gesponsord, mede door de Rabobank. Buiten dit alles hoeven ze zich niet te vervelen, want tijdens de woonmarkt zijn er ook een springkussen, een draaimolen en een suikerspinkraam te vinden. Door hier te klikken kun je een deelnameformulier downloaden. Dit formulier wordt ook uitgedeeld op de basisscholen in Diepenveen.

Naar begin

Prijswinnaars Sinterklaasactie 2006

1e prijs dvd recorder - fam. Zandhuis Gewestlaan, Diepenveen
2e prijs digitale camera - fam. Wagenvoort Boxbergerweg, Diepenveen
3e prijs duoset draagbare telefoons - fam. Sanders Veldwachtershof, Diepenveen

Naar begin

Sinterklaasactie in Diepenveen

17 december 2006

Evenals voorgaande jaren is er weer een Sinterklaasactie bij de ondernemers in Diepenveen.

Kinderen
Voor de kinderen is er een etalagewedstrijd. Bij zestien ondernemers hangen er vanaf maandag 20 november een aantal Zwarte Pietjes in de etalages. Via de scholen krijgen de kinderen een deelnameformulier. Daarmee moeten zij de etalages langs gaan en alle Zwarte Pietjes tellen.
Op zaterdag 2 december kunnen de kinderen tussen 12.00 en 15.00 uur hun formulier inleveren bij Passe-Partout. Daar krijgen ze iets lekkers van de Zwarte Pieten en een aardigheidje. Bovendien maken ze nog kans op een prijsje.
Reserveformulieren zijn verkrijgbaar bij Passe-Partout of klik hier om er een te downloaden.

Stempelactie
Voor het winkelend publiek is er bij zestien ondernemers van de Ondernemers Vereniging Diepenveen een stempelactie. Bij een winkelbezoek waarbij € 10,00 of meer wordt besteed, krijgt de klant een stempel op een stempelkaart.
Als er vijf stempels zijn verzameld, kan de kaart ingeleverd worden bij de ondernemers en krijgt men een kaart met in totaal 16 kortingsbonnen die ieder € 2,50 waard zijn, dus totaal € 40,00.
Bovendien dingt elke stempelkaart nog mee naar een van de drie hoofdprijzen bij deze actie: een DVD-recorder, een digitale fotocamera en een duoset draagbare telefoons.
De stempelkaarten moeten uiterlijk dinsdag 5 december voor 16.00 uur ingeleverd worden.

Koopzondag
Op zondag 3 december zijn een aantal winkels in Diepenveen open van 11.00 tot 16.00 uur.

Naar begin

Stropoppenwedstrijd op Najaarsactie

25 september 2006

Najaarsactie
Op zaterdag 7 oktober willen de ondernemers van Diepenveen u graag uitnodigen om te ervaren hoe gezellig het winkelen in Diepenveen kan zijn. In een gemoedelijke plattelandssfeer is er die dag van alles bij de winkels te doen.
Bij de slager van het jaar 2006 Keurslager Harmsen is er een proeverij. Passe-Partout geeft een hobbydemonstratie ’Hadanger’ wenskaarten. Jan van Ginkel toont de laatste snufjes op het gebied van de sportvisserij.
Bij Decohome Pasman & Zn kunt u die dag terecht om tijdens hun Woonadviesdag tips te krijgen over de nieuwste trends op woongebied. Tevens kunt u er die dag ‘belastingvrij’ inkopen oftewel u bespaart 19%!
De medewerkers van Tankstation De Keur vullen bij een tankbeurt tussen 10.00 en 15.00 uur gratis uw ruitenwisservloeistof bij.
Kookstudio Boschloo nodigt de mensen uit om in de nieuwe kookstudio het een en ander te komen proeven. De brandweer van Diepenveen staat met een stand op de parkeerplaats van het Hof van Salland en geeft demonstraties op het gebied van brandveilgheid en demonstreert u de werking van rookmelders, het bevrijden van een slachtoffer uit een auto na een ongeval en het gebruik van een blusdeken bij een brandend 'persoon'.
‘ s Avonds is er een stropoppenfeest in het Hof van Salland met de live band That’s It. De toegang hiervoor is gratis.

Stropoppenwedstrijd
Vorig jaar hebben de ondernemers in de weken rond de Najaarsactie een stropop aangekleed in de stijl van hun zaak. Vele mensen hebben hun waardering over dit initiatief uitgesproken. Dit jaar gaan ze dat zeker weer doen.
Daarnaast willen zij u uitdagen zelf een stropop te maken en die op een leuke, aparte, ludieke, originele of creatieve manier aan te kleden. Het is de bedoeling deze stropoppen op zaterdag 7 oktober op de parkeerplaats
van het Hof van Salland tentoon te stellen en het publiek de mooiste pop te laten kiezen. De stropoppen moeten globaal tussen de 1.50 en 2.00 m lang zijn en het gezicht en de handen, armen en benen (voor zover niet bedekt) moeten duidelijk zichtbaar van stro of hooi zijn.
Het makkelijkst is het een lat te nemen van ongeveer 175 en daarop dwars twee latten te bevestigen voor de schouders met de armen en de heupen met de benen. De armen en benen kunt u van stro of hooi maken door een dikke draad (afrastering-draad van 5 of 6 mm) te omwikkelen met stro of hooi met wikkeldraad. Wie het helemaal mooi wil maken kan de romp, schouders en heupen ook nog omwikkelen met stro.

Met de wedstrijd zijn fraaie prijzen te winnen. Voor de wedstrijd zijn er twee klassen: verenigingen en particulieren.

Verenigingen
In de klasse Verenigingen is er in totaal een geldbedrag voor de verenigingskas te winnen van € 150,00. Afhankelijk van het aantal stemmen van het publiek dat een vereniging behaalt, wordt er een evenredig deel van het prijzengeld aan de betreffende penningmeester overhandigd.

Particulieren
In de klasse Particulieren zijn er drie prijzen te winnen in de vorm van waardebonnen te besteden bij leden van de Ondernemersvereniging Diepenveen van € 75,00, € 50,00 en € 25,00. U hoeft daarbij niet een pop helemaal in uw eentje te maken. Ook mag u met uw familieleden, buren, kennnissen of vrienden samen een pop maken.

Als u mee wilt doen, stellen wij het op prijs, dat u ons vast bericht over uw deelname doet (tel. 0570 59 12 18), zodat wij ongeveer weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten.
Uw stropop moet uiterlijk vrijdag 6 oktober worden ingeleverd bij Bloemsierkunst Flierman. Ook kunnen wij uw stropop halen. Bel dan van te voren met tel. 0570 59 12 18.
Onder de mensen die de moeite nemen om de mooiste poppen te kiezen, worden ook nog eens drie mooie prijzen verloot. Kijk op zaterdag 7 oktober welke poppen u het mooist vindt en noteer dit op een daar verkrijgbaar formulier. Lever dit formulier in bij de stand van de Ondernemersvereniging Diepenveen op de parkeerplaats van het Hof van Salland tussen 10.00 en 15.00 uur. De prijzen - mede aangeboden door Rabobank Zuid-Salland - worden tijdens het Stropoppenfeest in het Hof van Salland ’s avonds bekend gemaakt. Voor meer informatie om een stropop te maken klik hier.

Kinderspelen
Voor de kinderen is er weer een spelcircuit op zaterdag 7 oktober. Bij verschillende ondernemers is er een spel of een activiteit. Via de basisscholen in Diepenveen krijgen ze een deelnameformulier. De kinderen kunnen alle daarop vermelde zaken afgaan en een stempel vragen na de activiteit te hebben gedaan.
Als ze overal zijn geweest, kunnen de kinderen hun formulier inleveren in de OVD-stand bij het Hof van Salland tussen 10.00 en 16.00 uur. Daar krijgen ze een kleine versnapering. Bovendien worden er onder alle ingeleverde formulieren enkele leuke prijzen verloot aan het eind van de dag.
Extra formulieren zijn te verkrijgen bij Passe-Partout of te downloaden door hier te klikken.

Klik hier voor een diaserie van de stropoppen van vorig jaar voor kabel/ADSL en hier voor internettoegang via een telefoonlijn. Klik op de blauwe pijltjes rechtsonder om door de foto's te bladeren.

Naar begin

Visie van de Ondernemersvereniging Diepenveen op de detailhandel in Diepenveen

Bij de overgang van winkeliersvereniging naar ondernemersvereniging op 8 februari van dit jaar heeft de nieuwe vereniging tevens een visie gegeven op met name de detailhandel in Diepenveen. Klik hier voor een exemplaar in PDF-formaat. Indien u prijs stelt op het gehele rapport, kunt u tegen een kleine vergoeding dit op een CD krijgen. U kunt hiervoor contact opnemen met de secretaris van de vereniging:
Dhr. J. van Ginkel
Dorpsstraat 2
7431 CK Diepenveen
Tel. 0570 59 15 55
E-mailadres: [email protected]

Naar begin

Winnaars Paasactie OVD

16 april 2006

Afgelopen zaterdag aan het eind van de middag zijn de prijzen getrokken van de Paasactie van de Ondernemersvereniging Diepenveen.

Een groot aantal van de 40 ondernemers hadden kleine attenties voor tien grote manden gegeven. Zodoende kon de vereniging tien rijkelijk gevulde manden verloten onder de mensen die de afgelopen drie dagen iets in Diepenveen hadden gekocht.
Daarnaast waren er nog drie prachtige hoofdprijzen te verdelen: een dinerbon van de Roetertshof, een musicalbon voor een van de producties van Joop van den Ende en een hotelbon voor een overnachting met diner en ontbijtbuffet in een van de 14 Fletcher hotels in Nederland en België.

De winnaars vertoonden zich aangenaam verrast.

Klik voor vergroting Klik voor vergroting Klik voor vergroting

Manden      
M. Somer Lindelaan, Diepenveen H.J. Siemelink Hemeltjenskampweg, Diepenveen
J. vd Meulen Marga Klompélaan, Olst Jansen De Ganzeboom, Schalkhaar
G. Rosinga Baerselmansweg, Diepenveen Christine van Dalen Lankhorsterweg, Wesepe
G.C. Broekman M. v Brielstraat, Diepenveen Annemarie Stekelenburg Burg. Crommelinlaan, Diepenveen
C.B. v Loon v Dijk Veldkampweg, Diepenveen Brilleman Slauerhoffgaarde, Deventer
       
Dinerbon A.J. Agema Hemeltjenskampweg, Diepenveen  
Musicalbon C. Hattink Dorpsstraat, Diepenveen  
Hotelbon V. v Noesel Walstraat, Deventer  

Naar begin

Paasactie bij Diepenveense ondernemers

12 april 2006

Witte donderdag 13 april, Goede vrijdag 14 april en Paaszaterdag 15 april is er bij de Ondernemers Vereniging Diepenveen, onlangs voortgekomen uit de Diepenveense Winkeliers Vereniging, een Paasactie.
Door deze omzetting is het aantal aangesloten ondernemers in korte tijd al gegroeid tot bijna 40.

Bij elke besteding bij een der deelnemende leden kan de klant op genoemde dagen meedingen naar een aantal prijzen door het invullen van een formuliertje.

Zo worden er onder de ingeleverde formuliertje tien manden verloot waarin elke ondernemer een kleine attentie heeft gedaan.

Daarnaast zijn er nog drie schitterende hoofdprijzen.

Voor wie van musicals houdt is er een Nationale Musicalbon t.w.v. € 125,00 die onbeperkt geldig is voor alle musicals van Joop van den Ende Theaterproducties.

Voor de meer culinair gerichte mensen is er een dinerbon te winnen t.w.v. € 125,00 te besteden bij de met een Michelin ster bekroonde Roetershof.

Verder is er nog een hotelbon beschikbaar t.w.v. € 125,00 in de vorm van de Fletcher 1-night Cheque. Deze is in te wisselen bij één van de veertien deelnemende hotels van de Fletcher Hotel Group in Nederland en België die op het arrangement beschreven staan. De Fletcher 1-night Cheque geeft aan twee personen het recht op een diner bij aankomst, één hotelovernachting op basis van een tweepersoons kamer en een uitgebreid ontbijtbuffet.

De prijzen worden zaterdag 15 april aan het eind van de dag getrokken en bij de mensen thuis bezorgd.

Naar begin

Winkeliersvereniging wordt Ondernemersvereniging

9 februari 2006

Afgelopen woensdagmiddag is er een einde gekomen aan de Diepenveense Winkeliersvereniging. De leden hebben de afgelopen twee jaar nagedacht over de toekomstmogelijkheden van de vereniging. De afgelopen jaren kende de vereniging al een aantal leden, die niet speciaal winkelier waren, maar wel behoefte hadden aan een vorm van contact en samenwerking met andere ondernemers. Door het teruggelopen aantal winkels was het ook voor de detaillisten duidelijk dat een ondernemersvereniging meer voor de hand lag. Na een gedegen voorbereiding ontstond zo de Ondernemers Vereniging Diepenveen.

Op deze manier hoopt de vereniging een breder draagvlak te krijgen voor haar belangenbehartiging en netwerk. Via een lijst van de Kamer van Koophandel waren er 170 ondernemers uitgenodigd om de officiële omzetting mee te maken. Bij de presentatie waren er ongeveer 70 mensen aanwezig. De vereniging hoopt dit jaar tot 35 leden te groeien en in 2007 tot 50.
Voorzitter Patrick Legebeke memoreerde in zijn welkomsttoespraak aan een onderzoeksrapport dat de vereniging samen met de gemeente Deventer had opgesteld en waarin een gedeeltelijke ontsluiting van de nieuwe wijk Steenbrugge richting Diepenveen werd geadviseerd ter versterking van de detailhandel in Diepenveen.
Dit advies was zowel opgenomen in de detailhandelsvisie als de structuurvisie Diepenveen. Tot grote verbazing van de Diepenveense ondernemers besliste de politiek toch anders en wordt Steenbrugge alleen richting Keizerslanden ontsloten. Blijkbaar maakte de luidruchtige lobby van tegenstanders van Steenbrugge meer indruk bij de politiek dan een gedegen onderzoeksrapport.

Visie Ondernemers Vereniging Diepenveen

Klik voor vergroting Namens de nieuwe vereniging overhandigde Patrick Legebeke haar ‘Visie van de Ondernemersvereniging Diepenveen op de detailhandel in Diepenveen’ aan wethouder Doornebos. Kernwoorden in dit stuk zijn behoud van het dorpse karakter, concentratie van winkels aan de Dorpsstraat, een centraal gelegen, ruim parkeerterrein naast de supermarkt, extra winkels met appartementen in het gedeelte tussen het aan te leggen parkeerterrein en de zijstraat Langs de Wetering. Klik voor vergroting

De vereniging juicht het initiatief van de Deventer Bomenstichting toe om het wandelbos De Heest op te knappen ter versterking van het verblijfswinkelgebied aan de Dorpsstraat. De ondernemers willen ook een duidelijke afbakening van het winkelkerngebied door de kruisingen van de Dorpsstraat met de Draaiomsweg en de Roeterdsweg als pleintjes uit te voeren met een duidelijke afbakening van paaltjes of bloembakken.
De voorzitter benadrukte, dat de vereniging het dorpse karakter wil behouden, maar er geen openluchtmuseum van willen maken, zoals enkele andere niet bij name genoemde verenigingen of stichtingen dat schijnbaar willen.

Nieuw logo

Aan wethouder Doornebos was de eer door middel van een muisklik een presentatie in werking te stellen waarin op flitsende wijze met een beamer op een scherm het nieuwe logo van de vereniging werd gepresenteerd.

In zijn toespraak maakte de wethouder de ondernemers een compliment door zich collectief te verenigen. Hij liep vooruit op het koopstromenonderzoek dat het MKB en de gemeente volgende week dinsdag presenteren. Daarin wordt een somber beeld voor de dorpen geschetst. Voor het gebied van de voormalige gemeente Diepenveen blijkt uit dit onderzoek dat de koopkrachtbinding de afgelopen jaren van 55% naar 44% is teruggelopen. Hij stelde, dat er voor de winkeliers veel werk aan de winkel was. Hij daagde hen uit de kansen te benutten door samenwerking, een goede visie en een gedegen plan van aanpak. Kansen zag hij in de extra koopkracht van nieuwe bewoners in Diepenveen en uit de wijken Steenbrugge en Eikendal.

Small is beautiful
Volgens Doornebos krijgen steeds meer mensen een afkeer tegen de voortschrijdende schaalvergroting en grote ketens. Onder het motto ‘Small is beautiful’ hield hij de toehoorders voor dat de kracht van kleine zaken naast de economische beleving kwaliteit en service kan zijn. Andere randvoorwaarden zijn de inrichting van de openbare ruimte, de parkeermogelijkheden en een aantrekkelijke omgeving. Ook het opkomende toerisme en recreatie in Salland biedt kansen.
Onder het motto ‘denken, durven en doen’ komen er volgens de wethouder absoluut kansrijke jaren voor ondernemers met lef.

In het informele gedeelte was er een beamerpresentatie te zien waarin een overzicht werd gegeven van de huidige leden en een presentatie van de genoemde visie van de ondernemers.
Uit de gesprekken kwam onder andere naar voren, dat blijbaar niet alle ondernemers een uitnodiging hadden ontvangen. De vereniging betreurt dit en roept belangstellenden op om contact op te nemen met de vereniging voor informatie.

Naar begin